Mevsim Geçişi Tüyoları

Mevsim Geçişi Tüyoları

Mevsim Geçişi Tüyoları

Çok sıcak ya da çok soğuk günlerde nasıl giyinmen gerektiğini bilirsin, ancak mevsim geçişleri belirsizliklerle doludur. Sıcak olabilir, soğuk rüzgarlar esebilir, yağmur yağabilir ve tüm bunlar nedeniyle doğru kıyafetleri seçmekte zorlanabilirsin. Örneğin kombinin günün sabahı için uygundur, ancak saat ilerledikçe terlemeye başlayabilirsin. Bu da günün geri kalan kısmında rahatsız hissetmene neden olur. Bu gibi durumlarla karşılaşmamak için ayarlanabilir kıyafetler seçmen ve birkaç katmandan oluşan kombinler yapman en iyisidir.

Katmanlamaya üç parça giyim tarzı da denir. Hava sıcaklığına bağlı olarak kombininde değişiklik yapmana izin verir. Bu sayede ince parçalar giydiğin için üşümez ya da kalın kıyafetler nedeniyle terleyerek rahatsız olmazsın. Bu giyim stili sadece mevsim geçişlerinde değil kış aylarında da hayat kurtarıcıdır. Özellikle tüm günü dışarıda geçirmeyi planlıyorsan katmanlama yapman oldukça önemlidir. Dışarıda hava sıcaklığı eksilerde bile olsa herhangi bir iç mekana girdiğinde montunu çıkarman gerekir, ancak çok kalın bir sweatshirt ya da kazak giydiysen içeride sıcaklaman kaçınılmazdır. Fakat sweatshirtün içinde ince uzun kollu bir tişört olması sweatshirtünü de çıkarmana imkan tanır.

Trend Ürünleri Keşfet!

Üç Parça Giyim Tarzı Nedir?

Giyim açısından bakıldığında mevsim geçişlerinde kombin yapmak çok da kolay değildir. Çok sıcak ya da soğuk bir havayla karşılaşabilirsin. Bu nedenle orta yolu bulmak zordur. Üç parça giyim tarzı ise üst üste giyebileceğin farklı kıyafetlerden oluşur. Bu şekilde baharın değişken havasına uyum sağlayabilirsin. Üç parça giyim stili için yapman gereken ise öncelikle ince ve çıkarılabilir parçalar seçmendir. Örneğin t-shirt üzerine fermuarlı sweatshirt giyebilir, daha soğuk bir günde ise üzerine kot ceket alabilirsin. Bu sayede ilk olarak soğuk havaya göre giyinmiş olursun, fakat hava ısınmaya başladığında üzerindeki montu çıkarabilir ve daha ılık havaya uygun hale getirebilirsin. Üç parça giyim stilinde daha ince veya kalın kombinler yapman da mümkün. Örneğin crop atlet, üzerine ince ajurlu triko alabilirsin. Bu hava geçişi oldukça yüksek olan bir kombin önerisidir, bu nedenle seni rüzgara karşı korumayabilir, fakat triko yerine ince bir mont da tercih edebilirsin. Kısaca katmanlama yaptığın sürece tüm parçaları istediğin gibi seçebilir, her mevsime uygun jean pantolonlarla kombini tamamlayabilirsin.

Mevsimlik Ceketleri Keşfet!

Mevsim Geçişlerinde Nasıl Giyinilmeli?

Mevsim geçişleri özellikle Türkiye gibi dört mevsimin aynı anda yaşandığı ülkelerde oldukça belirsizdir. Bu nedenle parçaları eşleştirmekte zorlanabilir ve bir türlü hava sıcaklığına uygun kıyafetler seçemeyebilirsin. Bunun için yapman gereken daha önce de belirtildiği gibi çok parçalı kombinlere yönelmektir. İnce bir t-shirt ya da crop gömlek giymek istersen ince bir montla kombinlediğin sürece her şeyi giymen mümkün. Ancak alt giyim ürünlerinde katmanlama yapmak pek mümkün değildir. Bu nedenle orta incelikte eşofman alttaytmidi etek gibi baharlık parçalar giyebilirsin. Bununla birlikte mevsim geçişlerinde mini etek giymek istersen ince külotlu çorapla destekleyebilirsin. Bu gibi tüyolar sayesinde aslında mevsim geçişi kombinleri düşünüldüğü kadar zor değildir. Yapman gereken ince ve orta kalınlıkta kıyafetler seçmek ve giyim stiline uygun renk ve desenleri karıştırarak katmanlama yapmaktır.

Jean ceketmont, pamuklu fermuarlı sweatshirtblazer ceket, hırka gibi üst giyim ürünleri sana ince t-shirtatlet ve büstiyer gibi parçaları mevsim geçişlerinde giyme fırsatı verir. Bu sayede tüm gün konforundan ödün vermeden şık görünmeye devam edebilirsin

Bahar ayları için uygun pek çok kombin seçeneğin vardır. Bunlardan biri de midi elbise ve kot ceket kombinleridir. Sneaker modelleri ile destekleyebileceğin bu kombin, baharın enerjisini taşımakla kalmaz her hava sıcaklığına uyum sağlamana yardımcı olur. Aynı zamanda şık ve rahat görünebilirsin.

Bahar kombinleri için triko modellerini tercih ediyorsan Sonbaharın kurtarıcı parçaları: Trikolar yazımızda yer alan ipuçlarından yararlanabilirsin. Bahar kombinleri için aradığın tüm parçaları Quzu koleksiyonlarında bulabilir, katmanlama yapabileceğin ve bu parçaları kombinleyebileceğin alt giyim ürünleri arasından seçim yapabilirsin.

Etiketler: Üç parça giyim tarzı Mevsim geçişlerinde nasıl giyinilmeli Mevsimlik kombin önerileri

Son Blog Yazıları

  • Kadınlar İçin Öne Çıkan Sokak Giyim Tarzları

    Kadınlar İçin Öne Çıkan Sokak Giyim Tarzları

  • Ofiste ve İşte Şıklık Tüyoları

    Ofiste ve İşte Şıklık Tüyoları

  • Büyük Bedende Etek Nasıl Kombinlenir?

    Büyük Bedende Etek Nasıl Kombinlenir?

  • Rahatlık ve Tarzın Buluşması Oversize Gömlekler

    Rahatlık ve Tarzın Buluşması Oversize Gömlekler