Parti ve Özel Davetler İçin Şık Kombin Önerilerii

Parti ve Özel Davetler İçin Şık Kombin Önerilerii

Parti denilince akla ilk olarak saten ve ışıltılı kıyafetler gelir. Tüm bunlar dikkat çekici görünmeni sağlar, ancak iyi bir parti kombini yapman için ışıltılar her zaman yeterli olmayabilir. Kumaşları doğru eşleştirmek, aksesuarların taş ya da metal renklerini uyumlu seçmek ve kombini tamamlayan ayakkabılar giymen gerekir. Tabii ki tüm bu detaylar gündelik kombinlerde de geçerlidir, fakat dikkat çekici parti kıyafetlerinde uyumsuz bir parça daha çabuk fark edilir. Bunun için örneğin metalik siyah elbiseyi, kırmızı stiletto ile tamamlayabilir, saten bir el çantası alabilir ve parlak küpeler seçebilirsin. Askılı siyah elbisen kombinin temel parçasıdır ve diğer tüm öğeler elbiseni sönük bırakmamalı, aksine desteklemelidir.

Parti ya da özel davet kombinleri de olsa moda sadece hayal gücünle sınırlı değildir. Bu nedenle renkleri özgürce karıştırabilirsin, fakat partinin giyim konsepti önceden belirlenmişse bu kurala uyman gerekebilir. Jean & t-shirt olarak belirlenmiş bir partiye siyah saten elbise ile gitmen doğru olmayabilir, ancak saten bluz ve kot pantolon seçmen mümkün.

Partide Ne Giyilir?

Siyah basic elbiseler gündelik giyimde ne kadar hayat kurtarıcı bir parçaysa parti ve davet kombinleri için de öyledir, çünkü siyah mini elbise rahatlıkla şekillendirilebilir parçaların başında gelir. Düz, aksesuarsız ve ışıltısız bir siyah elbiseyi öne çıkarmak oldukça kolaydır. Örneğin taşlı bir kemer takabilir, rugan pembe stiletto giyebilir ve yine pembe ışıltılı küpeler seçebilirsin. Bu sayede siyah elbisen mükemmel bir parti elbisesine dönüşebilir.

Peki parti kombini için alışveriş yapmak istersen neler seçmelisin? Bu aşamada belirtildiği gibi parti konseptine uygun parçalar alman gerekir, ancak hemen her konsepte uyabilecek parçalar da vardır. Örneğin after party elbiseleri mini, dekolteli, ışıltılı ve aksesuar detaylarıyla hemen her partiye rahatlıkla katılmanı sağlar. Yapman gereken ise parti elbiseleri arasından seni en iyi yansıtanı ve vücut tipine en uygun kıyafeti seçmek.

Rahat, şık ve gösterişli modeller arasında yer alan şifon elbise modellerini tercih edebilirsin. Kısa, salaş, mini, uzun yırtmaçlı, askılı ya da uzun kollu şifon elbiseler yaz partileri için idealdir. Pek çok şifon elbise desenli tasarlanır ve after partiler için mükemmeldir.

Party Elbiselerini Keşfet!

Parti Elbiseleri Nasıl Kombinlenir?

Bazen yıl dönümü, düğün, iş yemeği ya da resepsiyon için özel kıyafetlere ihtiyaç duyarsın. Kadınlar genellikle bu tür etkinlikler için balo ya da kokteyl elbiseleri seçer, çünkü bu şık ve hoş detaylı elbiseler hemen her özel etkinliğe uygun tasarımlardır. Peki bu kıyafetleri nasıl kombinlemelisin? Aslında parti elbiselerini, eteklerini, gömleklerini ya da askılı bluzlarını kombinlemek oldukça kolaydır. Birkaç püf noktaya dikkat ettiğin sürece yanlış ve uyumsuz bir kombin yapman pek mümkün değildir. Parti elbiselerini kombinlemek için yararlanabileceğin ipuçları ise şunlardır:

Doğru kumaş seçimine dikkat et: Saten elbiseler parti için en iyi seçimlerden biridir. Ancak genellikle saten kumaşların ne tür kombin öğeleri ile kullanılabileceği pek net değildir. Bu nedenle saten askılı elbise, ince bantlı sandalet, saten el çantası gibi parçalar seçerek risk almadan kombini tamamlayabilirsin. Metalik ve ışıltılı kombinlerde ise mat kumaşlara sahip parçalar kullanabilirsin.

Temel parçayı öne çıkar: Parti elbiseleri tek başına yeterince dikkat çekicidir. Bu nedenle çok daha ışıltılı ve renkli parçalarla gölgelememen gerekir. Temel parça olarak tabii ki kırmızı rugan bir ayakkabı da seçebilirsin. Bu durumda ise sade bir elbise giymen yeterlidir.

Aksesuarlarla destekle: Parti ya da günlük kombin fark etmeksizin görünümünü tamamlayan asıl unsur aksesuarlardır. Payetli bluz modelleri gibi bazı parçalar için aksesuar gerekmez, ancak mini siyah elbise vücut zinciri ya da gösterişli kolyelerle daha şık görünür. Aynı zamanda çantanı ve tokalarını da metalik modeller arasından seçebilirsin.

Takılarını sade tut: Takı seçiminde kıyafetine dikkat etmen gerekir, çünkü siyah basic elbiselerin dışındaki tüm parti kıyafetleri son derece gösterişlidir. Bu nedenle takılarını inci, doğal taşlı ve gümüş/altın renkli sade ve zarif modeller arasından seçebilirsin.

Trend Ürünleri Keşfet!

Özel Davetlerde Öne Çıkmak için Kombin İpuçları

Parti elbiselerinin yanı sıra pek çok parça sayesinde özel davet kombini yapman mümkün. Örneğin saten gömlek, siyah kumaş pantolon, mini etek gibi parçalar hem gündelik giyimde hem de özel davetlerde tercih edilebilir. Mini etek ve saten gömlekleri eşleştirebilir, şık ve zarif görünümler oluşturabilirsin. Saten etekler de mükemmel davet görünümleri için idealdir. Saten gömlek ve saten etek ile takım oluşturabilirsin.

Peki özel bir davette nasıl öne çıkabilirsin? Bunun için yapman gereken parti konseptine uygun bir kombin yapmaktır. Örneğin yırtmaçlı midi elbise son derece dikkat çekicidir. Spagetti askılı elbiseler de çekici görünmen için idealdir. Kombinini rugan stilettolar ile tamamlayabilirsin, çünkü stilettolar her zaman dikkat çekicidir ve parti kombinini mükemmel bir şekilde tamamlar.

Parti kombinleri için daha fazla ipucuna ihtiyacın varsa parti ve özel günler için şıklık rehberi yazımıza göz atabilirsin. Sen de özel davetlerde ışıldamak ve çekici görünmek istersen Quzu koleksiyonlarında yer alan parlak, zincir detaylı, gösterişli ve çok yönlü parti elbiselerine göz atabilir, gömlek ve mini eteklerden kendi parti takımını oluşturabilirsin.

Etiketler: Saten elbiseler Şifon elbise modelleri Parti elbiseleri After party elbiseleri Payetli bluz modelleri Siyah saten elbise Saten gömlek Mini etek Mini elbide Midi elbise

 

Son Blog Yazıları

  • Kadınlar İçin Öne Çıkan Sokak Giyim Tarzları

    Kadınlar İçin Öne Çıkan Sokak Giyim Tarzları

  • Ofiste ve İşte Şıklık Tüyoları

    Ofiste ve İşte Şıklık Tüyoları

  • Büyük Bedende Etek Nasıl Kombinlenir?

    Büyük Bedende Etek Nasıl Kombinlenir?