Kapsül Dolap Kılavuzu

Kapsül Dolap Kılavuzu

Kapsül Dolap Kılavuzu

Kapsül gardırop, sade yaşam tarzını gardırobuna uygulamanı sağlayan bir uygulama olarak açıklanabilir. Çünkü minimal gardıroplar tüm ihtiyaçlarını karşılayan, seni yansıtan ve en önemlisi ise hepsi giyilebilir parçalardan oluşur. Kapsül gardırobu, yaşam tarzına ve ihtiyaçlarına göre belirli bir süre boyunca kullanılan ve hayatını kolaylaştırmana yardımcı olan sınırlı bir giysi seti olarak düşünebilirsin. Önemli olan kıyafetlerin sayısı değil, çok yönlü olmaları ve tarzını yansıtmalarıdır. Bu nedenle dolabını basic beyaz tişört, siyah elbise, basic sweatshirt, siyah pantolon, jean pantolon ya da midi/mini etek gibi zamansız ve her an kullanabileceğin parçalardan oluşturman gerekir. Oversize sweatshirt ya da gömlek gibi dönüştürülebilir seçenekler de kapsül dolapların olmazsa olmazlarındandır. Çünkü oversize bir gömleği rahatlıkla sneaker ayakkabı ile spor kombinlerde, stiletto ve bir kemer sayesinde davet kombinlerinde değerlendirebilirsin.

Basic Ürünleri Keşfet

Kapsül Dolap Nedir?

Kapsül gardırop, bir sezon boyunca en sevdiğin ve vazgeçilmez kıyafetlerinden oluşturduğun bir seçkidir. Resmi olarak bir kapsül gardırop, dolabında 3 ay boyunca asılı duran 37 parçadan oluşur. Tek yapman gereken sezon boyunca alışveriş yapmak zorunda kalmaman için kapsül koleksiyonunun sezon başında tamamlanmasını sağlamak. Böylece, aslında ihtiyacın olmayan giysilere de daha az para harcarsın. Çünkü senin için en önemli parçaları zaten bilinçli olarak seçmiş olursun. Gardırobun anahtar parçalardan oluştuğu için kombinlerin de daha zahmetsiz hale gelir. Sonuç olarak ise 1 yılda 4 kapsül gardıroba sahip olduğun için her sezona da hazırlıklı başlayabilirsin. Kapsül dolap fikri sana uygun görünmeyebilir. Oldukça renkli, desenli ve sıra dışı giyinmeyi tercih ediyor olabilirsin. Ancak kapsül dolabını tam da seni yansıtacak şekilde düzenlemen mümkün. Çünkü kapsül dolapta olması gerekenlerin birbirini tamamlaması yeterli. Tüm kıyafetler, aksesuarlar özenle seçildiğinden ve hepsi favorilerine uygun olduğundan hepsini birçok şekilde birleştirebilirsin. Dikkat etmen gereken ise senin için olmazsa olmaz parçalar edinmen ve her sezona özel bir gardırop hazırlaman.

Kapsül Dolap Nasıl Hazırlanır?

Beyaz gömlek, siyah elbise ya da siyah blazer ceket en popüler zamansız parçalar arasındadır. Çünkü hemen her parça ile kusursuz eşleşir ve sürpriz davetlere bile hemen hazırlanmanı sağlarlar. Bu nedenle kapsül dolap hazırlamaya tabii ki anahtar parçalardan başlaman gerekir. Ancak öncelikle gardırop detoksu yapman daha önemli. Bu aşamada üzerine tam oturmayan, modası geçmiş, “belki bir gün giyerim” dediğin tüm kıyafetlere veda etmelisin. Daha sonra ise içinde iyi hissedeceğin hem şık hem de rahat giysileri bırakmalı, gardırobunu tamamlaman için hiçbir zaman modası geçmeyen ürünlere odaklanmalısın. Örneğin hafta sonu etkinlikleri için siyah, beyaz ve en sevdiğin renkte sweatshirt alabilirsin. Kapsül dolap oluşturma bu şekilde ilerlediğin zaman oldukça kolaydır. Sweatshirtleri kombinlemen için ihtiyacın olan ise tayt, jean pantolon, eşofman altı ve hatta midi bir etek olabilir. İlkbahar yaz için kapsül dolap oluşturmak istersen, midi/mini etekler, ince kargo pantolonlar, basic tişörtler, gömlekler ve tabii ki tek parça avantajı sağlayan elbiselere göz atabilirsin.

Kapsül Dolapların Olmazsa Olmaz Parçaları: Basic Kıyafetler

Kapsül dolap denince akla ilk gelen basic kıyafetlerdir. Çünkü basic modeller hem renk hem de tasarım açısından son derece uyumlu ve şekillendirilebilen parçalardır. Örneğin basic siyah tişört, ceketle kombinleyerek casual bir stil elde edebilir, jogger pantolonlarla spor şıklığını vurgulayabilirsin. Düz siyah bir tişört ile yapabileceğin kombinler tabii ki bu kadarla sınırlı değil, önünü bağlayarak crop yapabilir, şort kombinlerine dahil edebilirsin. Bu nedenle tişörtler kapsül dolaplar için mükemmel seçeneklerdir. Öte yandan siyah pantolon da bu tür çok yönlü parçalardan biridir. Düz paça ya da mom kesin siyah pantolon olması fark etmeksizin zamansız tasarıma sahip olması yeterlidir. Sneaker ile şık hale getirebileceğin bu pantolonu stiletto ile davetlerde de giyebilirsin.

Oversize sweatshirt modelleri ise basic kıyafetlerle mükemmel eşleşir, ancak bu sweatshirtlerin bilmediğin yönü ise istediğin zaman şık bir parçaya dönüşebilmesidir. Bol ve uzun sweatshirt’ü, kısa kalem etek, Mary Jane ayakkabı ve parlak renkli bir çorap ile eşleştirerek moda ikonlarına taş çıkaracak bir kombin elde edebilirsin. En önemlisi ise bu kombini sadece kapsül gardırobunda olanlarla tamamlayabilirsin. Sen de kapsül gardırop oluşturmak ve yaratıcılığını kullanarak benzersiz kombinler yapmak isterseniz Quzu koleksiyonlarında yer alan asla modası geçmeyen ürünlere göz atabilirsin.

Etiketler: Basic beyaz tişört, Basic siyah tişört, Kapsül dolap nedir, Kapsül dolap oluşturma , Beyaz gömlek, Siyah blazer ceket, Zamansız parçalar, Siyah elbise, Siyah pantolon, Sweatshirt, Oversize sweatshirt, Kapsül dolap nasıl hazırlanır, Olmazsa olmaz parçalar, Zamansız parçalar, Kapsül dolapta olması gerekenler, İlkbahar yaz için kapsül dolap

Son Blog Yazıları

  • Kadınlar İçin Öne Çıkan Sokak Giyim Tarzları

    Kadınlar İçin Öne Çıkan Sokak Giyim Tarzları

  • Ofiste ve İşte Şıklık Tüyoları

    Ofiste ve İşte Şıklık Tüyoları

  • Büyük Bedende Etek Nasıl Kombinlenir?

    Büyük Bedende Etek Nasıl Kombinlenir?