Kontrast Renkler ile Dikkat Çeken Kombinler

Kontrast Renkler ile Dikkat Çeken Kombinler

Kontrast Renkler ile Dikkat Çeken Kombinler

Kombinlerde en önemli detaylardan biri renkleri eşleştirebilmek ve uyumlu hale getirmektir. Bu nedenle uzun yıllardan beri yılın renkleri seçilir ve benzer tonlar vitrinleri süsler. Fakat kontrast renklerde durum böyle değildir. Kombinde kontrast renk kullanmak tamamen zıt renklerden oluşan kıyafetlerin eşleşmesi anlamına gelir. Örneğin en ünlü kontrast kombin ögeleri siyah beyaz parçalardır. Siyah pantolonbeyaz bluz anahtar parçalar olmakla birlikte zıt renk kullanımı için ideal bir örnektir. Fakat bu herkes tarafından bilinir ve birçok kadınla aynı kombini yapma ihtimalini artırabilir. Bunun için daha az bilinen zıt renkleri kullanabilir, sıra dışı kombinlerinde farkını ortaya koyabilirsin. Zıt renklerin eğlenceli dünyasını keşfetmek ve benzersiz kombinlere imza atmak için kontrast renkli kombin rehberimize göz atabilirsin.

Kontrast Renkli Ürünleri Keşfet!

Kontrast Renkler Nelerdir?

Renk çarkı, kontrast tonlarını anlamanın en önemli aracıdır. Renkleri gruplandırma ise Isaac Newton'a kadar uzanır. Bu nedenle kontrast renkleri hemen herkes bilir. Fakat her rengin tam zıt rengini yani kontrast tamamlayıcı renkleri anlamak o kadar da kolay değildir. En bilinen zıt renkler, kırmızı - yeşil, turuncu - mavi veya sarı - mor gibi renk çarkında birbirinin tam karşısında bulunan renklerdir. Kontrast renkler yan yana yerleştirildiğinde her ikisi de çok daha canlı ve yoğun görünür. Bu nedenle son derece dikkat çekici bir kombin elde etmek istersen sen de kontrast renklerin bu gücünden yararlanabilirsin. Kontrast oluşturmak için renk dairesinin kırmızı, mavi ve mor renklerin olduğu "karanlık" tarafından bir renk seçmen gerekir. Diğer renk ise sarı, turuncu ve yeşil renklerin olduğu “açık” taraftan olmalıdır. Bu sayede kombininde kullanacağın parçaların kontrast oluşturduğundan emin olabilirsin.

 

Zıt Renkler ile Kombin Önerileri

Kıyafetlerde renk kombinleme oldukça eğlencelidir. Özellikle çok renkli kombinleri tercih ediyorsan kontrast kombinler tam sana göre. Aynı zamanda kombin parçaların tek renkten oluşmak zorunda da değil. Örneğin iki paçası farklı renklerde tamamlanmış deri ya da kot pantolonlar da kontrast eşleştirmeler yapmana yardımcı olur. Quzu koleksiyonlarında bu tür birbirini kusursuz bir şekilde tamamlayan ton sür ton ürünler bulunur. Örneğin fuşya, turkuaz ceket ve aynı renklerde şortlarla zahmetsiz kombin oluşturabilirsin. Bununla birlikte çok küçük desenler içermek koşulu ile desenli parçalardan da kontrast oluşturman mümkün. Peki kontrast kombin yapmak için nelere ihtiyaç duyabilirsin? Tabii ki biraz hayal gücü ve renk bilgisi. Renk bilgisine her yerden ulaşabileceğin için tek yapman gereken hayal etmek. Bu sayede yeşil pelüş kazak, kırmızı rugan etek kombini yapabilir, sıra dışı ve canlı kombininle moda ikonları gibi giyinebilirsin. Renklerin tamamen zıt tonlarını elde edemezsen de endişelenmene gerek yok. Kırmızı yerine turuncu, yeşil yerine turkuaz da kullanabilirsin.

Kontrast Renkli Kombin Ürünlerini Keşfet!

Giyimde Kontrast Renkler Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kontrast söz konusu olduğunda kombinlerde uyumlu renkler kullanmana gerek yok. Çünkü kontrast uyumsuzlukların içinde bir denge kurmak anlamına da gelir. Özellikle moda sektöründe her şey birbiri ile uyum sağlayabilir. Tek yapman gereken doğru renk, kumaş ya da tasarımı eşleştirebilmektir. Bu da kişiden kişiye değiştiği için kendi moda kurallarını kendin koyabilirsin. Kontrast kombinler tam da bu konuda büyük bir yardımcıdır. Kombinlerin konusunda özgür olmana yardımcı olur. Dikkat etmen gereken tek şey ise içinde rahat edebileceğin pantolon, etek, şort ya da montu seçmek ve renkleri kontrastlarıyla eşleştirmek. Örneğin pembe ve mavi tonlarında kontrast bir kombin yapmak için renklerin koyuluklarına dikkat etmen yeterlidir. Fuşya şort, turkuaz crop gömlek iyi bir kontrast kombin oluşturur. Sarı bluz, mor etek ise yazlık bir kombin için mükemmel seçimlerdir. Her kombinle öne çıkmak istersen kontrast renklerin etkileyici uyumundan yararlanabilir, hali hazırda kontrast kıyafetleri Quzu koleksiyonları sayesinde keşfedebilirsin.

 

Etiketler: Kontrast renkler nelerdir Kontrast tamamlayıcı renkler Giyimde kontrast renkler Zıt renkler ile kombin önerileri Kıyafetlerde renk kombinleme Kombinlerde uyumlu renkler

 

Son Blog Yazıları

  • Kadınlar İçin Öne Çıkan Sokak Giyim Tarzları

    Kadınlar İçin Öne Çıkan Sokak Giyim Tarzları

  • Ofiste ve İşte Şıklık Tüyoları

    Ofiste ve İşte Şıklık Tüyoları

  • Büyük Bedende Etek Nasıl Kombinlenir?

    Büyük Bedende Etek Nasıl Kombinlenir?